Beč, 02. srpnja 2019.

U Veleposlanstvu RH u Beču održana proslava Dana državnosti za diplomatski zbor

U utorak, 2. srpnja 2019. veleposlanica RH dr.sc. Vesna Cvjetković, stalna predstavnica RH pri OESS-u, UN-u i MO, Dubravka Plejić-Marković, te vojni izaslanik RH u Austriji, brigadir Davor Kopanji, ugostili su u prostorima Veleposlanstva povodom Dana državnosti i Dana oružanih snaga predstavnike diplomatskog zbora i austrijskih institucija. Prijemu se odazvalo više od 200 gostiju, među kojima su bili visoki predstavnici Savezne kancelarije, Parlamenta na čelu s Karlom Baderom, predsjednikom Bundesrata, brojni dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova, veleposlanici, vojni izaslanici, predstavnici Savezne gospodarske komore, medija i društveno političkog života Beča.

U prigodnom obraćanju veleposlanica Cvjetković zahvalila se Austriji na podršci u stjecanju međunarodnog priznanja Hrvatske te naglasila brojna dosadašnja postignuća, posebno pri tome istaknuvši recentni izbor ppv i mvep Marije Pejčinović Burić na mjesto glavne tajnice Vijeća Europe, kao i nove izazove i zadaće koji pred Hrvatskom stoje u kontekstu nadolazećeg predsjedanja Vijećem EU-a.

Hrvatsku i austrijsku himnu, kao i prigodni glazbeni program izveo je gradišćanskohrvatski vokalni ansambl „Basbaritenori“, dok su se za kulinarsku ponudu pobrinule tvrtke hrvatskih poduzetnika u Austriji.

 

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana