Beč, 16. studenog 2018.

Udruga hrvatskih poduzetnika u Austriji otvorila novo sjedište u Beču

Udruga hrvatskih poduzetnika u Austriji - UHPA, otvorila je u petak, 16. studenoga 2018. godine, svoje nove prostorije na adresi Ausstellungstrasse 27 u 2. Bečkom okrugu. Svečanosti otvaranja nazočile su ispred VRH Beč veleposlanica Vesna Cvjetković i gospodarska savjetnica Tatjana Mrvoš, brojni uzvanici iz gospodarskog i političkog života grada Beča, kao i predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“ u Zagrebu.
Ured je otvorio predsjednik UHPA-e Niko Ilić, istaknuvši da je uređenje prostora financirano od strane samog članstva Udruge, koja je osnovana 2011. godine, s ciljem promicanja interesa hrvatskih poduzetnika u Austriji i njihovog međusobnog umrežavanja, kao i povezivanja s hrvatskim gospodarstvenicima.
U svom je obraćanju veleposlanica Cvjetković izrazila uvjerenje kako će novo sjedište UHPA-e ubrzo postati svojevrsni gospodarski dom i okupljalište domaćih i stranih poduzetnika, te naglasila važnost razvijanja veza Hrvata koji žive i rade u Austriji s gradišćanskim Hrvatima koji su „most i spona prema Austriji“.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana