Beč, 23. rujna 2017.

„Vina Croatia – vina mosaica“ u Beču

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i uz potporu Veleposlanstva RH u Austriji, na poznatom bečkom trgu Am Hof u razdoblju od 21. – 24.rujna 2017. održana je promotivno-prodajna prezentacija vrhunskih hrvatskih vina i delicija pod jedinstvenim brandom „Vina Croatia – vina mosaica“. Cilj ove manifestacije nije samo pozicioniranje hrvatskih vinara na vrlo zahtjevnom austrijskom tržištu već i cjelokupno jačanje imidža Hrvatske kao jedne od Austrijancima najomiljenije turističke destinacije.

Višednevno događanje u Beču započelo je iznimno dobro posjećenom konferencijom za tisak koju su u četvrtak, 21. rujna zajednički u prostorima Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču organizirali HGK i Veleposlanstvo, te nastavljeno stručno vođenim kušanjem vina za vinske stručnjake narednog dana. U subotu, 23. rujna hrvatska vina i gastro delicije imali su priliku kušati i predstavnici diplomatskog zbora u Beču. Bečkoj publici, koja je pokazala iznimno zanimanje za ovo događanje predstavili su se sa svojim proizvodima Badel 1862, Degrassi, Dvanajščak Kozol, Feravino, Iločki podrumi, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, PP Orahovica, Zigante, Zlatan otok, PZ Vrbnik, Delikroat i Aura Delikatessen.

''Da su Austrijanci vrsni poznavaoci vina poznata je činjenica, tim više je ovaj izazov bio veći. Naši vinari zaslužuju vjetar u leđa, a sjedinjenost pod istim brendom olakšava probitak na ovako zahtjevna tržišta, zbog toga smo i osmislili brend Vina croatia - vina mosaica pod kojim okupljamo domaće vinare i pomažemo im u zajedničkom nastupu na vanjskim tržištima. Cilj brenda je osvojiti nova tržišta te učiniti Vina croatia-vina mosaica učinkovitim amabasadorima novog nacionalnog vinskog identiteta'', rekao je predsjednik HGK Luka Burilović, dodavši kako je Austrija važno tržište jer nam je jedno od najjačih trgovinskih partnera ali i zemlja odakle dolazi velik broj turista.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana