Beč, 17. svibnja 2017.

Hrvatska na „Future of Building“ u Beču

Austrijska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža Austrije organizirali su u Beču 17. i 18. svibnja 2017. konferenciju, razgovore i

obilazak inovativnih gradskih projekata pod nazivom „Future of Building“.  Razgovori održani tijekom konferencije bili su prvorazredna platforma za uspostavu kontakata s austrijskim, ali i drugim međunarodnim kompanijama, a samo događanje bilo je ujedno i prilika za upoznavanje s najnovijim trendovima u tehnologiji gradnje, održivoj gradnji, urbanom planiranju i inovativnim materijalima u graditeljstvu.

Skup je otvorila potpredsjednica Austrijske gospodarske komore Urlike Rabmer-Koller, naglasivši značaj koji građevinski sektor i prateće djelatnosti imaju za austrijsko gospodarstvo. Drugi dan konferencije sudionici su imali priliku posjetiti i razgledati uz stručno vodstvo nekoliko inovativnih bečkih zgrada i projekata (Smart City Aspern Seestadt, Businesspark Breitensee, MA 48 Public Building te Boutiquehotel Stadthalle).

Hrvatsku su na skupu predstavljali Silvija Czeisberger, koordinatorica Odsjeka za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo U Hrvatskoj gospodarskoj komori, Komori Zagreb, Tatjana Mrvoš, gospodarska savjetnica u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču te predstavnici čak 15 hrvatskih građevinskih tvrtki.

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana