Beč, 10. travnja 2020.

POVRATAK 82 HRVATSKA DRŽAVLJANA IZ TIROLA I VORARLBERGA

U okviru repatrijacije hrvatskih državljana koju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH provodi  preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava, jučer su se iz Austrije u domovinu vratila 82 hrvatska državljana.

Time se nastavila akcija repatrijacije Hrvata iz Austrije usmjerena u prvom redu hrvatskim državljanima koji su boravili na područjima Tirola i Vorarlberga, a u koja se još uvijek djelomično nalaze pod mjerama striktne karantene s potpunim ograničenjem kretanja. Hrvatski su državljani smjeli napustiti ovo područje samo organizirano i uz posebne dozvole, a koje je za ishodilo Veleposlantvo RH  u koordinaciji s austrijskim Minstarstvom vanjskih poslova i lokalnim vlastima.

Na taj je način od prvog kruga repatrijacije 29.3. pa do danas iz Tirola i Vorarlberga omogućen izlazak 216 hrvatskih državljana u autobusima i osobnim vozilima u konvojima, odnosno više od 240 osoba je repatriirano, ako se nadodaju i hrvatski građani koji su pojedinačno krenuli na put prema Hrvatskoj, a za koje je Veleposlanstvo Republike Hrvatske istodobno ishodilo odgovarajuće dozvole od austrijskih državnih i lokalnih vlasti.