Beč, 04. srpnja 2018.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta RH Darko Horvat sudjelovao u Beču na sastanku u okviru Berlinskog procesa

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darko Horvat sudjelovao je u srijedu, 4. srpnja 2018. godine, na sastanku ministara gospodarstva u okviru Berlinskog procesa, koji je održan u Veleposlanstvu Velike Britanije u Beču. Riječ je o uvodu u ovogodišnji 5. summit o Zapadnom Balkanu /Berlinski proces koji će se održati u Londonu 9. i 10. srpnja 2018. godine. Skupu su nazočili  visoki predstavnici iz dvanaest  zemalja, šest država članica EU-a (Austrija, Francuska, Hrvatska,  Njemačka, Italija, Slovenija) i šest zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Kosovo i Srbija).

Hrvatski je ministar sudjelovao na  panelu pod nazivom "Kolektivni pristup digitaliziranom zapadnom Balkanu", istaknuvši pri tom nužnost digitalne transformacije kao temelja za gospodarski rast, rast zaposlenosti i životnog standarda. Također je naglasio da je u Hrvatskoj upravo u tijeku donošenje strategije e-gospodarstva, za koju vjeruje da će biti dovršena do kraja godine.

Po završetku skupa u britanskom veleposlanstvu, ministar Horvat i suradnici posjetili su VRH Beč gdje se susreo s veleposlanicom Vesnom Cvjetković i djelatnicima hrvatskog veleposlanstva u Austriji.