Beč, 15. ožujka 2018.

Javni natječaj za prijavu programa i projekata udruga, ustanova i organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu

Prema naputku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo RH u Beču objavljuje Javni natječaj za prijavu programa i projekata udruga, ustanova i organizacija hrvatske nacionalne manjine u Austriji u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu.

Na javni natječaj se mogu prijaviti udruge, ustanove i organizacije čija je djelatnost vezana uz ostvarivanje, zadovoljavanje i unapređenje općih i javnih potreba hrvatske manjinske zajednice u inozemstvu kao što su:

• programi i projekti koji doprinose ostvarivanju i jačanju manjinskih prava hrvatske nacionalne manjine (očuvanje hrvatskoga jezika, identiteta, kulturne baštine, kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i sl.)
• programi i projekti koji doprinose razvoju manjinskih medija i djelovanju manjinskih institucija
• programi i projekti koji zadovoljavaju i unapređuju opće javne potrebe hrvatske manjinske zajednice u inozemstvu.

Napominjemo kako se prijave prijavitelja za koje se utvrdi da se neuredno izvršavali obveze iz ugovora zaključenih temeljem ranijih javnih natječaja/poziva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH neće se razmatrati.

Detaljnije u dokumentima u privitku.

Javni natječaj
Obrazac prijave
Obrazac životopisa
Obrazac proračuna
Obrazac izjave