Beč, 22. siječnja 2020.

Hrvatsko predsjedanje obilježeno koncertom Lada u Bečkoj gradskoj vijećnici

U Svečanoj dvorani Gradske vijećnice Beča održan je 22. siječnja 2020. koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO. U svom obraćanju uzvanicima veleposlanik Daniel Glunčić ukazao je na značaj održavanja koncerta jednog od najboljih hrvatskih folklornih ansambala u Beču na samom početku predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Navodeći prioritete predsjedanja, Europa koja se razvija, Europa koja povezuje, Europa koja štiti i  Europa koja je utjecajna ustvrdio je da nastup ansambla Lado s vrhunskim kulturnim programom utjelovljuje jedan od prioriteta i to Europu koja povezuje. Brojnim gostima obratili su se također dr. Reinhold Lopatka, predsjednik Odbora za EU Austrijskog parlamenta, i gđa Veronica Kaup-Hasler, pročelnica za kulturu i znanost Grada Beča.

Pozivu veleposlanika Daniela Glunčića, stalnog predstavnika i veleposlanika Maria Horvatića, vojnih izaslanika brigadira Davora Kopanjia i brigadira Mije Ćubića te gradonačelnika Beča Michaela Ludwiga odazvalo se 450 gostiju iz područja politike, diplomacije, kulture, gospodarstva, i medija  kao i mnogobrojni  predstavnici hrvatske i gradišćansko hrvatske zajednice.

Ansambl Lado je izvedbom programa Antologija III u Beču započeo svoju višetjednu turneju u okviru predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije koju će nastaviti nastupima u drugim europskim gradovima.