Beč, 04. listopada 2017.

Godišnji susret „Ženske mreže“ u Beču

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču i Hrvatske gospodarske agencije iz Gradišća u prostorima Veleposlanstva održan je  04. listopada 2017.  drugi godišnji susret „Ženske mreže“, neformalne platforme koja okuplja hrvatske poslovne žene u Austriji. Platforma je osnovana 2016. , s ciljem  međusobnog umrežavanja Hrvatica koje žive i rade u Austriji i gradišćanskih Hrvatica  s drugim poslovnim ženama i institucijama u Austriji i Hrvatskoj.  

Nakon uvodnih riječi veleposlanice dr.sc. Vesne Cvjetković i gospodarske savjetnice u Veleposlanstvu RH u Beču Tatjane Mrvoš, brojnoj publici predstavile su se life coach i autorica Gabriele M. Hochwarter, operativna voditeljica hrvatske ženske udruge „Women on wine“ Jelena Bulum  i gradišćanska Hrvatica Dorothea Jagschitz, vlasnica vinarije i ugostiteljsko – turističkog dobra Remushof iz Uzlopa. Glazbenu je večer zaokružio hrvatsko – austrijski violinistički duo Karla Križ i Veronica Scotti.

Tijekom ovog iznimno uspješnog umrežavanja kojemu je nazočilo više od 80 sudionica dogovorene su brojne nove inicijative i projekti u cilju međusobnog povezivanja ženske poslovne zajednice dvije zemlje.