Steyr, 17. ožujka 2017.

Steyr: „Istra kroz glazbu i književnost“

U petak, 17. ožujka 2017. u austrijskom gradu Steyru održana je manifestacija „Istra kroz glazbu i književnost“. Riječ je o još jednoj u nizu promociji Hrvatske u sklopu Godine kulture Austrija-Hrvatska 2017.

Na međunarodnom jazz festivalu u Starom gradskom kazalištu u austrijskom gradu Steyru nastupio je tom prigodom kvartet Tamare Obrovac, kojega uz nju čine Matija Dedić, jazz pijanist i skladatelj, Žigo Golob na kontrabasu te Krunoslav Levačić na bubnjevima. Kvartet je nastupio s jedinstvenim repertoarom kojega čini spoj suvremenog jazz izričaja i elementi tradicionalne istarske i mediteranske glazbe.

Uz glazbenu promociju, Istra je te večeri prezentirana književno predstavljanjem posebnog turističkog vodiča autora dr. Manfreda Matzke, bivšeg predstojnika Ureda austrijskog saveznog kancelara.  Riječ je o putovanju od Rijeke do Istre praćenim riječima književnika, pričama o ljudima, kulinarskim receptima i opisu mjesta koja se u klasičnim vodičima ne spominju.

Goste je uvodno pozdravio gradonačelnik Steyra Gerald Hackl, a promociji knjige i koncertu nazočila je hrvatska veleposlanica u Austriji dr.sc. Vesna Cvjetković sa suradnicima, zatim počasni konzul RH u Gornjoj Austriji Wolfgang Kaufmann, predsjednik HKD Napredak u Linzu i potpredsjednik Hrvatsko-austrijskog društva Gornje Austrije Mladen Nenadić te brojni drugi uzvanici.