Beč, 21. veljače 2017.

Koncert Christiana Jeličića u Veleposlanstvu RH u Beču

Mladi hrvatski pijanist i student bečkog Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost Christian Jeličić održao je 21. veljače u sklopu Godine kulture cjelovečernji koncert u Veleposlanstvu RH u Beču. Brojna publika uživala je u djelima J. S. Bacha, L. v. Beethovena, F. Liszta i D. Pejačević. Koncert je održan u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog veleposlanstva i udruge „Riječ – Boja – Ton“ na čelu s predsjednicom Jadrankom Klabučar-Gros.

“Sretan sam što sam upravo ja dobio priliku muzicirati u okviru Godine kulture Austrija-Hrvatska i izvesti, uz djela svjetskih velikana, i djela hrvatske skladateljice Dore Pejačević”, kazao je nakon koncerta Christian Jeličić. Predsjednica Kulturne udruge “Riječ-Boja-Ton” Jadranka Klabučar-Gros istaknula je kako je ova udruga u međunarodni projekt Godine kulture uključena s pet kulturnih projekata te je koncert Christiana Jeličića bio tek jedan od njih. Zahvalila je Veleposlanstvu RH na odličnoj suradnji i izrazila zadovoljstvo velikim zanimanjem publike za ovaj koncert.

Inače, Christian Jeličić (1991.) svira klavir od osme godine, tijekom studija sudjelovao je na brojnim koncertima u Austriji i inozemstvu i dobitnik je međunarodnih nagrada na klavirskim koncertima u Italiji i Sloveniji.