Beč, 12. rujna 2018.

„Godina kulture Austrija-Hrvatska 2017.“ u Godišnjaku Sektora za kulturu austrijskog Saveznog ministarstva vanjskih poslova

U Saveznom ministarstvu za Europu, integraciju i vanjske poslove 12. 9. 2018. predstavljen je Godišnjak Sektora za kulturu u kojem je dan pregled svih prošlogodišnjih aktivnosti na planu austrijske  kulturne promidžbe u inozemstvu. Respektabilan prostor posvećen je i kulturnoj razmjeni s Hrvatskom koja je u okviru programa „zemlje u fokusu inozemne kulturne suradnje“  pod motom „Godina kulture Austrija-Hrvatska – zajedno doživjeti kulturu“ bila težište kulturne suradnje u  2017. godini. Nakon što je „Godinu kulture Austrija-Hrvatska“ u svom govoru istaknula ministrica vanjskih poslova Karin Kneissl, više o suradnji na ostvarenim hrvatsko-austrijskim projektima u Austriji govorila je voditeljica Sektora za kulturu veleposlanica dr. sc. Teresa Indjein. Indjein je iskazala veliko zadovoljstvo brojem i kvalitetom projekata posebno s osvrnuvši na plodonosnu i zanimljivu suradnju s hrvatskim Veleposlanstvom u Beču kao i angažman same veleposlanice dr. sc. Vesne Cvjetković.  „Iz kulturnog dijaloga proizašlo je prijateljstvo“ rezimirala je Indjein, te se još jednom svima zahvalila na velikom trudu zaključivši svoje izlaganje citatom „Stvari žive od truda koji se u njih ulaže“.

U „Godini kulture  Austrija-Hrvatska 2017“ samo su u Austriji ostvarena 102 projekta sa svih područja umjetnosti kulture i znanosti, uz sudjelovanje više stotina umjetnika iz Hrvatske i Austrije kao i uključenost velikog broja značajnih austrijskih i hrvatskih institucija iz svih područja javnog života.